dissabte, 22 de desembre de 2012

Dia de la Discapacitat: Museu Blau & Assemblea & Teatre accessible

         
El passat diumenge 2 de desembre, vam celebrar una jornada assembleària de cap a peus. Gràcies a la Fundació Desenvolupament Comunitari, vam poder fer una colla d’activitats de forma accessible i gratuïta.
De bon matí vam gaudir d’una visita de més de 3  hores pel Museu Blau (situat a la zona Fòrum de Barcelona). Allà vam disposar de dues guies fantàstiques que van dividir el grup en dues parts i ens van endinsar en el món de la ciencia. Poc a poc vam anar coneixent més de prop àmbits com el dels fòssils, la cèl·lula animal, la cèl·lula vegetal, els fongs, els bacteris, els virus, els minerals….
Gràcies a les gestions de la Fundació, vam poder tocar un recull molt nombrós de maquetes a escala real o augmentada, cosa que ens va facilitar molt l’aprenentatge i el fer-nos a la idea del que ens estaven explicant. També vam disposar de recursos auditius per aprofitar així tots els sentits i saber diferenciar entre els sons dels cants de diferents ocells.
En aquest punt científic, podríem dir que a vegades, les persones amb discapacitat visual, al cercar informació referent a aquests àmbits esmentats, ens trobem una informació molt basada en imatges, esquemes i gràfics visuals. Per això, s’agraeix tant tenir a la nostra disposició maquetes en relleu, que permeten diferenciar per exemple, les estructures d’una cèl·lula eucariota animal (nucli, citoplasma, reticle endoplasmàtic, mitocondris, ribosomes…).
Un cop finalitzada la visita, vam dirigir-nos cap a la Ciutadella on hi vam fer un picnic-assamblea. En aquest entorn, com és habitual, vam debatre 3 propostes fetes per les noves assembleàries incorporades al grup. Aquestes anaven dirigides a millorar l’autonomia personal dels joves, reforçar el confort logístic d’AxD i apropar la nostra realitat esportiva a la societat en general.
En pic va enfosquir, va ser  l’hora de la xocolata calenta, tot esperant l’entrada al Centre Cívic de les Corts, on ens van convidar a l’obra “El Sexe dels Àngels” amb @audiodescripció. Un cop més, gràcies a la Fundació Desenvolupament Comunitari i a la feina de l’audiodescriptor Llorenç Blasi, vam gaudir d’una obra accesible per a les persones amb diversitat funcional.
L’argument de l’obra tractava en part, allò que tant defensa AxD. Es mostraven personatges amb diversitat funcional, i com encaraven les diferents realitats amb valentía, esforç i molta empenta.
Així va concloure una jornada plena de bons moments i en la què l’eslògan “Som Diversitat” va seguir creixent amb força.
Mil Gràcies a tots per fer això possible!!
Ben aviat més activitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada