dimarts, 25 de desembre de 2012

Valoració d'Assemblea per la Diversitat 2012

Acaba 2012, el primer any de vida dAxD, i l’any en què s’ha fet gran el nostre projecte. Hem passat de ser 6 persones implicades directament, en ser-ne mínim 14 i d'altres indirectament.
A part d’ampliar el grup i enfortir-lo, hem anat aprenent dinàmiques assembleàries en les que el debat, el respecte i la diversitat d’opinions han estat notes predominants sempre. Així AxD ha pogut dissenyar les seves dues principals línies d’actuació: una dirigida a tractar les inquietuds de les persones amb diversitat funcional (en els camps de l’autonomia personal, la formació, la inclusió social) i una altra destinada a dur a terme activitats accessibles, fomentar la sensibilització de la societat, i promoure l’accessibilitat en l’entorn social de productes, serveis i actes.
Per altra banda, AxD ha contactat durant tot l’any amb l’entorn d’organitzacions i associacions implicades en la causa de la diversitat funcional. Així doncs, AxD ha començat a fer-se un lloc com a grup de joves, i ha presentat les seves inquietuds a ACIC, Fundació Desenvolupament Comunitari, Delegació Territorial ONCE Catalunya, Alternativa Social Catalunya i en menor grau ACDV B1+B2+B3. Com a grup, tenim ganes de seguir connectant amb aquestes agrupacions i si s’escau muntar projectes comuns.
Alhora, gràcies a l’empenta de tots els assemblearis hem pogut fixar unes comisions de treball en els àmbits més actius de l’assemblea: formació i educació, autonomia personal i mobilitat, i activitats i xarxes socials. També amb l’ajut de tots els assemblearis i voluntaris hem fet activitats al Museu de la Xocolata, al CosmoCaixa, al Parlament de Catalunya, al Museu Blau i a les obres representades al Centre Cívic de Les Corts.
Una de les eines que més ens ha ajudat a fer difusió de qui som i quins objectius tenim, ha estat internet. Aquí ens hem fet nostres diversos espais com ara aquest Blog i els perfils de Facebook i Twitter (@axDiversitat) D’aquesta manera, hem contactat i escoltat les idees proposades per tothom que ho ha volgut.
Tenint en compte que la immensa majoria dels participants som gent jove, estudiant o treballadora, i que el major efectiu del que disposem és el personal, estem molt orgullosos del camí que ha recorregut l’assemblea enguany. Ara només ens queda donar les gràcies a tothom que ens ha ajudat, engrescat, i que s’ha implicat en la causa. Tenim clar que junts podem, ja que, l’energia positiva i ganes de treballar que aconseguim a l’unir-nos és indestructible.
Us desitgem a tots molt bones festes, un bon inici d’any, i que sigui des d’on sigui que treballeu per la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, seguiu-ho fent amb força i coratge.

Assemblea Per la Diversitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada