dijous, 16 de gener de 2014

Un nou col·laborador

Una vegada jubilat, tal i com us vaig dir en el seu moment (encara que amb bastant retard), us faré arribar de manera periòdica alguns escrits referents a vivències professionals i/o documents que en el transcurs de la meva llarga i a la vegada breu trajectòria professional que he viscut en el CREDV (Centre de Recursos Educatius per a Deficients Visuals). Procuraré fer-ho cronològicament en el temps, -temes més recents a més antics-.

 Tanmateix en aquest inici deixaré damunt "la taula" el meravellós escrit que ens va regalar la Consellera del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sra. Irene Rigau, amb motiu de l'acte d'homenatge al personal docent i no docent jubilat l'any 2013, celebrat el 28 de novembre de 2013 a l'Institut Fort Pius de Barcelona

Serveixi doncs aquest escrit com introductori a les aportacions que regularment us trametré

 

 

 

Fragment de la carta que Salvador Espriu va adreçar als mestres, professors i professores  de Catalunya en el marc de l'Escola d'Estiu de Barcelona de 1981.

 

 

"Jo veig encarnades en vostès, Mestres de Catalunya, dones i homes, senyores i senyors, totes aquestes qualitats, totes aquestes excelses virtuts, i  encara moltes d'altres, entre les quals una clara i altíssima vocació, l'abnegació, l'altruisme, la diligència, el no defallent treball. Bandejant la mediocritat, la grolleria, la improvisació, la imprecisió, el neci triomfalisme, el paralitzador pessimisme, el paternalisme, el pairalisme, un fals ecumenisme, vostès formen i formaran, contribueixen i contribuiran decisivament a formar els cossos, la sensibilitat, les ments i les ànimes dels nostres ciutadans, de tots dos sexes, d'aquest demà que ja és resplendor cristal·lina d'alba. Per vostès, les unes i les altres, nenes i nens, noies i nois, van aprenent i aprendran a ser forts, valents, cortesos, honestos, oberts al diàleg, no fanàtics, no dogmàtics, no violents, sobris, ponderats, demòcrates, no demagògics, lliures, feliços, rigorosos i agraïts. I nets, en el més ampli sentit del terme."

 

                                                 Àngel Mas Parera

                                      

 

Olesa de Montserrat, 10 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada