divendres, 11 de juliol de 2014

Assemblea per la Diversitat a La Vanguardia

L’Assemblea que entre tots i totes vam crear i estem fent créixer dia a dia ha aparegut per primer cop a un mitjà de comunicació estatal i en portada!
El passat 21 de juny es va publicar un artícle en el qual la companya i membre fundadora Alba Mestres, va cedir el seu testimoni com a estudiant amb diversitat funcional al diari. En aquest, va poder detallar les seves experiències i opinions respecte al sistema educatiu i el seu pas per la Universitat de Barcelona.
Com a reflexions més rellevants, l’assembleària va voler esperonar a tota la comunitat educativa i societat en general, a seguir treballant a favor de l’adaptació dels estudis de les persones amb diversitat funcional. Va quedar palès, que tal i com demostra la seva experiència, la voluntat i persistència a vegades pot amb tot.
Alhora, també va quedar de manifest que encara queda molt camí per recórrer, ja que, com ella deia en l’article, no sempre els assessors técnics en discapacitat visual, ofereixen un suport real als estudiants amb deficiències visuals que prenen decisions trencadores o pioneres.
L’article va servir també per donar a conèixer la nostra associació; aquella que de mica en mica va arribant a més gent i més llocs. Textualment, el que es podia llegir al diari en la versió paper (i digital per subscriptors) va ser:
"El col•lectiu de gent cega es desvia massa cap al cupó, i és important integrar en la diversitat". La sentència és de la farmacèutica i estudiant de Medicina Alba Mestres. Que la rebin a la universitat i fins i tot a l'institut amb un no a les seves pretensions és l'habitual. "Tant, que fa any i mig vam crear l'Assemblea per la Diversitat. Som uns vint estudiants de diferents àrees, de psicopedagogia, professors d'institut, ciències polítiques, educació especial..." cecs.
El principal objectiu és que no els parin ni els afegeixin barreres "Cal obrir ments”.
Després de la publicació de l’article que podeu trobar sencer en aquest enllaç.
L’Alba va deixar unes línies d’agraïment que reproduim a continuació:
“Moltes gràcies a tots pels missatges de suport que m’heu fet arribar des de la publicació de l’article a La Vanguardia! Tots m’han fet molta molta il•lusió!
Realment tot el que sóc i on he pogut arribar els hi he d’agraïr als meus parons i a la meva germaneta; ells des de ben petita van confiar en mi; no em van deixar caure mai, i em van fer creure amb el valor de l’esforç i la persistència.
També tots els companys d’escola, universitat etc, etc, etc heu fet que el camí sigui més fàcil i que superar els obstacles sigui més senzill entre tots!
Per últim dir que amb l’article només volia animar a tots aquells a qui la por del començament d’alguna cosa nova els pot paralitzar, perquè no sigui així, perquè ho intentin i ho lluitin.
Vivim en una societat diversa en que cal que poc a poc, ens anem plantejant que la discapacitat també pot ser capacitat. Que evidentment no tothom pot fer-ho tot, però que tampoc pot donar-se com a vàlid o acceptable que un col•lectiu com el de persones cegues estigui tant i tant lligat a un sol ofici, i això sigui el més normal.
Com vaig dir a l’article, vaig fer Farmàcia perquè m’agradava la carrera i les sortides professionals, i em vaig començar medicina sempre tenint al cap la dita “El saber no ocupa lugar”, i per tant, seguir aprenent d’una disciplina germana creia que m’aportaria més!
En definitiva, tal i com diu la cançó de la meva amiga Laura, Obrim els Ulls!”
 
Des d’Assemblea volem sumar-nos a les felicitacions generalitzades i volem encoratjar a tots aquells que tinguin somnis a lluitar-los! Com sempre diem, Junts #SomDiversitat i #SomCapacitat! Així que ja sabeu, qui es vulgui unir a nosaltres per seguir construint una societat més diversa, més inclusiva, i amb menys barreres pot contactar amb nosaltres a través del correu: assembleadiversitat@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada