dilluns, 6 d’octubre de 2014

ACIC presenta el llibre de Joana Raspall en tinta i Braille

Els amics d'ACIC presenten demà aquest acte que tindrà lloc a la biblioteca Sagrada Família de Barcelonael 7 d'octubre a les 19:00 

En el marc del programa Parlem amb… la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte acull la presentació del llibre inèdit de Joana Raspall El retrat de l'avi, un text biogràfic accessible per a persones cegues, editat simultàniament en sistema braille i lletra impresa.

Aquest text va ser editat per l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) al 2013 en motiu del centenari del naixement de l'escriptora.

El llibre té la particularitat d'integrar el Braille (codi de lectoescriptura de les persones cegues) i la lletra impresa en tinta en el mateix exemplar. A la portada, una fotografia en relleu i color, mostren la jove Joana i el seu avi.

El relat va ser cedit per part de l'escriptora en motiu d'aquesta edició i, editant-lo i publicant-lo amb el suport de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l'entitat pretén retre homenatge a la seva trajectòria i per altra banda, divulgar el coneixement del sistema Braille i reivindicar-ne el seu ús.

L'acte pot ser d'interès tant per a amants de la literatura com per a professors, monitors, treballadors socials, periodistes de cultura o persones cegues o vidents que tinguin curiositat per descobrir un volum inclusiu amb un un text desconegut de joana Raspall.

L'escriptor cec santfeliuenc i amic personal de l'escriptora , Agustí Vilar, farà una ponència sobre l'autora i a continuació persones cegues i vidents llegiran el retrat que l'homenatjada va fer del seu avi.

A continuació s'explicarà com s'ha produít i gestat aquest projecte, que pretén apropar el Braille a petits i grans.

Intervindran: 
José Ángel Carrey, president d'ACIC; 
Agustí Vilar, escriptor i amic de la Joana Raspall i 
Neus Salvat, psicopedagoga i vicepresidenta d'ACIC.

Llegiran en Braille i lletra impresa: 
Maria José Ania, Paquita Garcia i Francesc Vila.

els assistents que ho desitgin podran adquirir un exemplar del llibre fent una aportació solidària per a l'ACIC en concepte d'ajut per a l'edició i impresió del text.

Dades de l'esdeveniment 

Data i hora:dimarts 7 d'octubre de 2014. 19:00h 
Lloc: Biblioteca sagrada Família. Auditori Josep M. Ainaud de Lasarte
Adreça: Provença, 480 de Barcelona 
Metro Sagrada Família. Busos 19, 33, 34, 50, 51, H10 i V21
AssCatalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada