diumenge, 8 de març de 2015

Manifest

Us fem arribar el manifest que es llegirà el proper dissabte dia 14 a la manifestació pel Passeig de Gràcia

Les entitats sotasignants volem manifestar la nostra profunda preocupació per l’aposta per les plataformes úniques com a mesura que suposadament garanteix  l’accessibilitat universal. Per a les persones cegues i amb baixa visió és evident que els  carrers amb plataforma única representen un risc important i una pèrdua de referències per a la nostra mobilitat. 

Dins d’aquesta aposta per les plataformes úniques, el cas del Nou Passeig de Gràcia representa un exemple trist i decebedor d’una intervenció urbanística que no ha volgut incorporar la garantia de l’accessibilitat universal.

Valorem com a fet positiu que s’hagin implementat uns encaminaments des de  la línia de façana  fins al gual, i la instal•lació de semàfors sonors a totes les cruïlles però denunciem amb fermesa que s’hagi ubicat un carril de  servei per a cotxes i bicicletes damunt la vorera sense cap mena de  senyalització tàctil ni cromàtica. 
Des del moment en què se’ns va explicar el projecte de remodelació del  Passeig de Gràcia, les entitats de persones cegues i  amb baixa visió varem expressar als responsables de l’obra i a diverses instàncies municipals que aquest carril de servei damunt la vorera era una opció clarament perillosa per a la nostra seguretat. Ja fa tres mesos que  les obres s’han  acabat i des de l’Ajuntament no s’ha pres cap decisió per a resoldre aquest gravíssim problema de seguretat.

  Per tot això, demanem:

1. Que l’Alcalde de Barcelona expliqui perquè s’ha tirat endavant la realització de la reforma del Passeig de Gràcia sense complir uns criteris bàsics i elementals d’accessibilitat malgrat les reiterades demandes de les entitats de persones cegues i amb baixa visió, i que s’aclareixin les pertinents responsabilitats tècniques i polítiques. 

2.Que s’anunciï de manera immediata quina serà la solució que s’implementarà per a resoldre aquest greu problema, els terminis d’execució i el pressupost que suposa.

3. Que s’aturin els projectes de reforma urbanística que impliquen la implementació de plataformes úniques fins que les Administracions Públiques i les entitats del sector hàgim consensuat una solució satisfactòria que garanteixi de manera efectiva la seguretat i l’accessibilitat universal en aquests espais.

Si de veritat volem anar construint uns carrers, unes places, unes ciutats per a tothom, cal amb urgència que els responsables municipals actuïn de  manera responsable i eficaç. Avui, lamentablement, degut a l l’aposta per les plataformes úniques, les persones cegues i amb baixa visió ens movem pels carrers de Barcelona -i d’altres ciutats de Catalunya- amb més inseguretat i amb més dificultats. Fins quan?

Signat per la Plataforma Carrers per a Tothom. Entitats adherides:
AS - Alternativa Social
AxD - Assemblea per la Diversitat
ACIC - Associació Catalana per a la Integració del Cec
APSOCECAT - Associació Catalana Pro Persones Sordcegues
ADVC - Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3
AUGPCAT - Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya
ASENDI NB - Associació per la Sensibilitització envers la Discapacitat Nou Barris
PUEDO - Plataforma Unitaria por el Encuentro y la Democratización de la ONC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada