dimarts, 7 de juliol de 2015

Els companys d'ACIC homenatgen Eva Monrós

L’Associació Catalana per a la integració del cec ha organitzat un homenatge a l’Eva Monrós, una dona compromesa en diversos àmbits i sòcia d’aquella entitat que malauradament enyorem ja que ens va deixar l’any passat. 
 Per aquest motiu volen donar a conèixer el seu compromís en la defensa de les llengües amenaçades i minoritzades, en la lluita pels drets de les persones cegues i per fer cada dia una mica més real la necessària llibertat personal i nacional així com el seu optimisme i la seva manera de viure el dia a dia. L’Eva es va fer sòcia de l’ACIC ja en la primera etapa de l’entitat ara fa una vintena llarga d’anys i des d’aleshores va fer possible que els textos d’aquella entitat tinguessin la correcció necessària. 
A l’acte d’homenatge que han preparat els companys d’ACIC tractaran de la relació de l’Eva amb l’associació i llegiran una selecció de textos del blog que escrivia convertits en el seu llibre pòstum titulat "Anecdotari d’un vianant no qualsevol". 
Les lectures aniran entrellaçades amb algunes de les cançons de què parla, interpretades pel Grup d’havaneres "Aigua Dolça". El llibre s’ha publicat gràcies a la iniciativa del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i les aportacions d’entitats com i de persones a títol individual a partir d’una campanya al web Verkami. 
 En el transcurs de l’acte es mencionaran també la versió en Braille i l’audiollibre de l’Anecdotari que ja es poden sol•licitar. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic urgell de Barcelona el proper 8 de juliol a les set de la tarda. Sota d'aquest text teniu totes les dades. 

 Dades de l’acte Homenatge a l'Eva Monrós 
 Centre Cívic Urgell (dins el Centre cultural Teresa Pàmies) 
c. Comte d’Urgell 145 (entre els carrers Mallorca i Provença, cantó Llobregat) Dimecres, 8 de juliol de 2015, a les 19:00h. 
 Com arribar al centre Cívic Urgell en transport públic Metro: Parada: Hospital Clínic (línia 5, blava) 
També hi arriben les següents línies de bus: - Línia H10 (parada Mallorca-Comte d’Urgell o València-Comte d’Urgell, segons la direcció) - Línies 14, 20, 37 i 59 (parada Villarroel-Mercat del Ninot) 

 Instruccions descriptives per a arribar al Centre Cívic Urgell des del metro Baixeu a la parada Hospital Clínic (línia 5, blava) i preneu la sortida Urgell/Escola Industrial. Si veniu de Vall d’Hebron és la sortida de davant. Si en canvi veniu des de Cornellà heu de sortir per darrere. Pugeu les escales i feu un gir de 180 graus. 
Trobareu un altre petit tram d’escales i un altre tram petit de passadís. A l’esquerra, les portes de sortida. 
Quan passeu les portes seguiu a l’esquerra. 
Pugeu un nou petit tram d’escales manuals i després d’un gir a la dreta enfileu les escales també manuals cap al carrer. Si preferiu l’ascensor, el trobareu just a la dreta abans de pujar el petit tram d’escales. 
Aquesta és la sortida també al carrer Urgell/Rosselló però al costat Besòs, és a dir, que si pugeu al carrer amb l’ascensor o per les escales d’aquest costat haureu de creuar Urgell. Si heu pujat per la sortida de les escales manuals no haureu de creuar Urgell. 
Feu un gir de 180 graus i us trobareu primer l’encaminament per creuar Urgell. Passeu-lo de llarg, feu el xamfrà i busqueu l’encaminament per creuar Rosselló. Tindreu els cotxes aturats a la vostra dreta. El semàfor és sonor. 
Baixeu per Urgell i creueu la propera, Provença. Fet el xamfrà, ben aviat notareu que hi ha una obertura a la dreta (és l’entrada peatonal al pati d’interior d’illa). Supereu aquesta entrada, feu una petita diagonal cap a la dreta i trobareu la paret del Centre cívic. 
Pocs metres més endavant hi ha la primera porta –que és la recomanable. Si la passeu de llarg us trobareu de seguida –estan enganxades- una porta giratòria. 
La sala on tindrà lloc l’acte està justament entrant al centre a la dreta. Si entreu al centre Cívic i aneu cap a l’esquerra trobareu el taulell de recepció i un plànol de situació en relleu i Braille dels diversos espais d’aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada